Det bor en katt

under huset där jag jobbar. Såg den i förra veckan och idag igen. Idag fick den lite ost och en vattenskål under grunden. Åkte till Fiahemmet och kollade om det fanns någon anmäld försvunnen katt med det signalementet, men icke. Så nu blir det mitt ansvar att mata den så att jag kan få tag i den och skeppa den vidare till katthemmet. Hur nu det ska gå. Men nu får den ju mat iaf. Liten! :o(

Bilden nedan visar också den grässlänt där katten hoppar runt och jagar små insekter som den mumsar i sig. Det kan inte vara mycket att bli mätt på.

Utsikt

Det här är utsikten från mitt nya kontor. Helt ok tycker jag. Många som går förbi med sina hundar där. Idag for det förbi en polisbil också, på gångvägen....


Dag 2 på nya jobbet

Så nu är även dag 2 avklarad på nya jobbet som miljöhandläggare på Transportstyrelsen. Idag fick jag laptop, bildskärm och inloggningsuppgifter. Sen saknas nästan bara den fasta telefonin och mobiltelefon med tillhörande abonnemang. Osså byrålådor, skrivbordsunderlägg, pennställ, musmatta, läslampa och en skärm mellan skrivborden. Men det går framåt! Och det känns bra! Det känns kul att få vara med i en grupp med andra människor som arbetar med miljö. Vi hjälps åt! Det är verkligen något jag saknat på mitt förra jobb så det känns jättebra det här! Visst låter det lovande? :o)

Fick också mitt första uppdrag. Att göra en fördjupad kartläggning av Transportstyrelsens miljöarbete. Möjligen innebär det även ett besök i Borlänge där miljöhandläggare inom transportsektorn väg sitter.  Kul att få något eget att jobba med!

Ps Jag trivdes bra på mitt jobb på LFV också!!

Biten

I söndags när jag var i växthuset och plockade in physalis och tomater kände jag att det var något som stack på undersidan av min underarm. Tittade direkt och såg då en röd liten insekt, typ spindel eller nåt, på ca 3-4 mm som bet mej!!! Jag skjutsa iväg den direkt men AJ så ont det gjorde!! In och la på asolgel och efter det har det kliat som tusan. (peppar peppar, men just nu känns det inget). Försökte googla om vad det kan vara och det jag hittade som verkar stämma är ett kvalster!! Trodde han (slår vad om att det var en han) att jag var en bladlus som skulle tömmas på lite god saft kanske? Skumt. Fick något liknande förra sommaren, men då såg jag aldrig var det var som bet mig. Fick behandling för borrelia men det tror jag inte att det var. VC gjorde till slut en biopsi och det visasde en lindrig infektion. Forfarande idag, över ett år sedan, syns det lite rött efter infektionen. Undrar var det var som bet mig den gången? Ett litet kvalster?? *piip*

Första arbetsdagen på nya jobbet

Så nu har jag klarat av den första arbetsdagen på nya jobbet! Mötte upp chefen i receptionen vid 9-tiden. Fixade passérkort och parkeringstillstånd. Sen traskade vi till paviljongen (baracken!) där avdelningen sitter och där fick jag se mitt rum. Det fanns ett skrivbord iaf när jag kom - och när jag gick hem vid 13.30 hade det även dykt upp en stol. Hem 13.30 ja. Jag blev hemskickad då. Fanns inte så mycket att göra. Datorn var inte på plats osv. Jag hoppas läget ser annorlunda ut imorgon. Men på tisdagar har vi enhetsmöte klockan 13 så då blir det ju lite mer att pyssla med.

Men det ska nog blir bra det här! :o) Bara jag får lite arbetsuppgifter. ;o)

Fem år idag!

Idag var det dags för 5-årskalas! Elvira hann vakna innan vi hann göra oss klara för frukost på sängen med sång och paket. Men jag vet inte om hon glömt vilken dag det var, för hon sa inget. Innan vi hann ta oss tillbaka upp igen, laddade och klara, var Elvira på väg nerför trappan. Så jag fick ropa att hon skulle gå upp igen. :o)

Morgongrattis av mamma och pappa. Fikagrattis vid 11 av mormor och morfar och farmor och farfar. Kompisgrattis vid 15-18. En trött men lycklig tjej ligger nu och sussar efter dagens kalasande. Favoritpresenten blev en prinsessklänning á la Törnrosa samt en enhörning (gosedjur). Enhörningen har fått äran att vara nattkompanjon och tigern Nala fick sova någon annanstans. Jag hade även fixat skattjakt där tjejerna fick en karta för att hitta en burk där det fanns varsin karta för att hitta skatten (godispåsen). Risken är att mamman (dvs jag) har roligare att planera och fixa sånt än vad barnen har. Fast jag tror det är lugt ett tag till.

Bilder från dagens cirkus.












Möta hela världen

Sökte vänner på facebook. Försökte också hitta min gamla megastjärna Bret Michaels, men det fanns flera och vilken är den riktiga månntro? Surfade runt lite för att hitta hans officiella hemsida och hittade också en massa bilder. Han börjar ju se riktigt gammal ut, min stjärna börjar falla! Fast jag kanske ska titta mig själv i spegeln.... Han har dock alltid en plats i mitt hjärta. :o)

http://www.youtube.com/watch?v=lSbGklFPOYA&feature=related
 




Nyaste vännen på facebook

Jodå minsann! :o)


Ett bebott hus

Nu så börjar det likna nåt! Igår kom Morris hem efter en veckas promenad och nu börjar det kännas som att även hankatterna verkligen accepterat det nya huset och tillhörande revir. Igår kväll hade visst Rudde varit i slagsmål med någon grannkatt för han hade sår lite överallt på huvudet, dock bara småsår.

Som jag skrivit om tidigare kan vi inte ha kattluckan öppen utifrån och in på nätterna eftersom katterna har en tendens att släpa in sina byten. Sambon är den som går och lägger sist så det blir hans uppgift att stänga infarten och bara ha utfarten öppen. Sagt och gjort. Inatt vaknar jag sen av att Morris skriker, hoppar upp i sängen och är våt. Hm? Jaja. Lägger mej ner igen och märker att han börjar busa på mattan nedanför sängen. Tittar ner och, visst. Där ligger en mus, död som tur är. Så det där med kattluckan funkade inget bra. Undrar om sambon inte fick till det ordentligt eller om låsanordningen börjar bli utsliten? *sucka* Musen åkte ut, katten stanna inne och sov i sängen hela natten. :o)



Så här ska det se ut i mitt hus! En katt här och där som man kan klappa på när man känner för det!

Svininfluensa

Eftersom jag är smått hypokondrisk försöker jag att inte läsa informationen i kvälltidningarna om svininfluensa osv. Dock kan jag ju inte sticka huvudet i sanden helt och hållet, särskilt med tanke på att jag har Crohn och käkar immunreglerande medicin för det. Så idag ringde jag sköterskan på min mottagning och visst, personer med Crohn och som äter den medicinen rekommenderas att vaccinera sig mot svininfluensan. Mer information än så hade inte sköterskan. Så nu börjar jag känna lite oro. Jag har aldrig vaccinerat mig mot influensa tidigare och det har heller aldrig varit några rekommendationer tidigare heller. Alltså kan det bli svåra komplikationer om man nu skulle smittas av svininfluensan?! Usch. Finns det inte nog med saker att oroa sig för redan? :o( Men jag har iaf tagit tag i det och ska kontakta sköterskan igen om några veckor, kanske vet hon mer då.


Att hitta sin plats

Idag har Rudolf för första gången sovit inomhus i det nya huset! Glad blir jag!! Det gäller bara att hitta rätt ställe att ligga på. Mjukt och skönt - nejtack säger Rudde. Hårt och knöligt ska det vara!

Kanske också ska tacka det dåliga vädret.


Det där med skor

Jag har jättesvårt att köpa skor. Inte bara rent fysiskt eftersom jag har ganska små fötter, både längdmässigt och att de dessutom är så smala. Köpa sandaler är jättesvårt eftersom min fot oftast åker igenom remmarna vilket innebär att tårna hamnar utanför skosulan.  Inte så snyggt med andra ord. Men utöver det så är jag jättekräsen vad gäller skor! Och jag tycker bara det blir värre och värre!! Det tog mig ett halvår och mer därtill förra vintern innan jag äntligen hittade ett par stövlar som jag gillade tex. Innan dess gled jag mest omkring i mina svarta converse. Nu är det dags igen att hitta något nytt att trivas i och surfar därför runt på Brandos sidor. Men usch så svårt. Så många skor, men så många "Not me". Så det finns inte mycket att välja på.

Börjar nytt jobb och vill därför också ha ett par "snyggskor". Men vad är ett par snyggskor egentligen, jag som mest trivs i typ converse?? Dessa hittade jag som jag tycker är snygga. Dock med viss reservation för klackarna, jag är inte så bra på klackar nämligen och jag tycker att dom snyggaste skorna har just höga klackar. Iallafall så funderar jag på dessa nedan, borde kunna funka till både kjol och jeans. Gratis är det ju dock inte.....



Osså dom här som stand-in för mina trasiga converse. Fast jag tvekar lite...


Bilden är hämtad från Brandos.

Nya tag

Efter ett långt sommaruppehåll kände jag för lite shopping och surfade således in på Ellos. Hitta en snygg kappa, en skinnjacka och lite badkläder på rea. Osså en kjol. Men när jag surfat runt en stund och äntligen äntrade kassan var kappan slut!!!!! Snacka om att jag blev besviken. Nåja. Bestämde mig iaf för att köpa resten av varorna. (Hittade sedan en kappa på lindex shopping online - så nu är den beställd! Börjar känna mig redo att möta hösten och vintern!) :o)

Bilderna kommer från http://www.ellos.se/




Bilden på kappan är från Lindex.


Tid

Det tar tid att bo in sig. Vårt blåbärsställe ligger vid det förra huset och varje gång vi åker dit så får jag fjärilar i magen. Jag saknar det gamla stället fortfarande, vi bodde ändå där i sju långa år. Det gör att man sätter sin prägel på stället och det ger många minnen. Det tar nog en tid för att "ställa om" och känna att det är här vi hör hemma. Jag tror det är viktigt för mig att göra saker i trädgården så det blir "min" trädgård tex.

"Ditt hem är där din katt är" - men just nu är det dåligt med katter här. Morris har vi inte sett sedan i onsdags och Rudolf besöker oss en stund på kvällen. Har även hört att han vill in tidigt på morgnarna, sådär runt 5-tiden, men då vill ingen gå upp. Tussan är oss trogen som en liten hund - hon finns där vi är, men annars är det som sagt dåligt med kattsällskap här just nu. Av den anledningen börjar jag längta till hösten och kallare väder, då kommer säkert också hankatterna att göra oss mer sällskap. Jag vill ha katter för sällskaps skull, inte för att ha dom utomhus i skogen hela tiden. Trist. Men jag hoppas hösten och vintern ger lite ändring i deras beteenden. Kanske är jag också extra känslig eftersom Charlie inte längre finns. Han var också en hemmakatt som jag alltid visste fanns tillgänglig för lite kel när som helst som man hade tid. Saknar dig Charlie och önskar så att du var här. ♥

Lite från flytten

Nu har vi bott i det nya huset i drygt två veckor. Fortfarande går hankatterna tillbaka till gamla huset, eller snarare gårdshusen. Vi hittade en av dom där när vi var och tog upp rödlöken ur trädgårdslandet. Men dom kommer alltid hem till nya huset på kvällen så dom verkar ändå veta var maten serveras!

Här kommer lite bilder från huset. Blev lite mörka bilder, men det är ett väldigt ljust hus eftersom det är många fönster. Kamerans fel antar jag. ;o)


Vårt nya kök!


Burspråket i vardagsrummet


TV-hörnan


Utsikt från verandan. I vildvinet finns ett fågelbo som det är fullt med fågelskit på trappen...


Vår fina altan med våra nya fina utemöbler!


Från badkar till badbalja.

RSS 2.0