Fortsättning på goda nyheter

Ville bara berätta att den 10 juni klockan 14.00 ska jag på intervju! Det börjar med en skrivövning på ca 40 minuter och efter det en timmes intervju med chefen och en från personalavdelningen. Sedan eventuellt en timmes möte med blivande kollegor. Låter ansträngande!!

Så för stunden kan ni släppa tummarna och istället hålla dem hårt igen den 10 juni!

Charlie känns "som vanlig" idag igen. Fascinerande hur sega katter kan vara, men risken är väl att jag blir för positiv. Det kan säkert vända igen. Men just nu känns allt riktigt härligt. Hoppas ni också har en bra dag!


Lite roliga nyheter

Det känns som det kan behövas lite roliga nyheter nu också! Har sökt jobb som miljöhandläggare på Transportstyrelsen och har idag fått information om att jag kommer att bli kallad till intervju! Jippi! Men oj så pirrigt det blev. 4-5 stycken personer ska kallas till tjänster och jag är alltså en av dem. :-) Ännu har jag inte hört något från personalavdelningen men troligen blir det under den här veckan.

Så alla tummar som finns lediga och tillgängliga där ute; Håll dem hårt!! Tack!


Kaka på kaka

Inte nog med att Charlie har svårt att andas, som jag skrev om igår, senare på dagen fick han också ett av sina epilepsianfall!! Jag trodde inte han skulle överleva, hur mycket ska en lite kattkropp klara av? Men han överlevde men var väldigt slut och ängslig. Liten.

Jag med Charlie efter anfallet.


Idag mår han han bättre, vi har varit ute och gått en sväng och han käkade gräs och kissade tre gånger. Nu ligger han här bakom min rygg i datorstolen. Det har varit hans favoritställe sedan vi fick stolen, men han har inte legat här på flera dagar när han var som sämst. Jag hoppas han får finnas hos oss ett litet tag till.

Gammal katt

Vår gamla kisse Charlie har nu börjat få riktiga ålderskrämpor. I fredagsnatt vaknade både sambon och jag av att Charlie andades konstigt. På lördagen tänkte vi inte så mycket på det men igår, söndag, blev det värre. Så det blev att ringa akut till veterinären vid 19-tiden. Tack vare ett reportage i lokaltidningen i förra veckan visste jag att det fanns en jourveterinär i Krokek, där man helt enkelt ringer ett mobilnummer. Tryggt! Visserligen 4 mil enkel resa, men det är ju ingenting mot att sitta och åka upp till Stockholm.

Iallafall visar det sig att lilla Charlie, som fyller 19 år den 26 augusti, har vatten i lungorna och har det riktigt jobbigt att andas. Lilla gubben. Jag var livrädd för att vi skulle behöva avliva honom på plats, men veterinären gav en kortisonspruta och sen fick vi med oss en påse med vattendrivande tabletter som han ska få morgon och kväll. Lite oklart dock hur länge vi ska hålla på osv. Ser vi ingen förbätring inom 4-5 dagar behöver vi kontakta veterinär igen. Han tyckte dock att vi skulle ställa in oss på att det kommer gå utför med Charlie och att han är gammal och börjar närma sig slutet. Njurnarna var 60% i storlek mot vad en frisk njure ska vara tex , så det finns ju flera tecken.

Liten. Behöver jag säga att jag har det jobbigt just nu? :-(



Saker till nya huset

Eftersom vi flyttar till ett större hus behöver vi fylla ut det med lite nya möbler. Det viktigaste är ett matsalsbord som ska stå i burspråket i tv-rummet. Vi skulle också vilja ha en ny soffa för vi är så less på IKEAS Ektorp som ser ut som en sackosäck när den använts. (Det blev ju inte bättre av att vi köpte vitt överdrag). Ektorpsoffan ska för övrigt ställas på den övre hallen i nytt fint tyg. Där har vi tänkt att barnen ska få en tv att titta på film på så att vi kan få ha sofforna i fred på nedervåningen.

Efter mycket övervägande som gått från ekbord till Carl Malmstens Herrgården och tillbaka till ekbord, har vi (nog) bestämt oss för ett ovalt ekbord med sex stolar till. Stolarna är vi inte helt på det klara med.

hovdala-matbord.jpg

downtown-stol-tyg.jpg
ekliden_stol_tyg.jpg

Bilderna är hämtade på  http://www.torkelson.se/

Soffan är en tresittssoffa från möbeltrend, men tyvärr hittade jag ingen bild....

Som ett paket på posten

När man bor på landet är en av dagens stora händelser att vänta på posten och gå och hämta den i lådan. Har man tur är det något riktigt kul, och det var det idag. Ett paket, med kläder! Jippi. Dagen är räddad. :-) Och vilka smaskiga färger!


Födelsedagskalas!

Så var det dags för födelsedagskalas - igen. Tur med vädret - som sig bör! Ett år har gått sedan 40-årsångensten. Skönt att det är avklarat.



Arbetssökande

Jag undrade häromdagen varför jag var mer virrig i huvudet än nånsin och då kom jag på det. Det är för att jag blev arbetslös sista april och alla inarbetade rutiner helt plötsligt inte existerar! Allt blir bara kaos i mitt huvud. Antar att det ger med sig efter ett tag men just nu är det ganska frustrerande.


Välkommen till min blogg!

Jaha. Nu har det alltså hänt. Jag har startat en egen blogg. Jag som verkligen inte skulle göra det eftersom jag inte förstår hur folk har tid med det. Tid att förstå sig på hur man gör och få till det snyggt (för självklart måste en blogg vara snygg, annars kan det ju liksom kvitta! När det här meddelandet skrivs är den definitiv inte snygg. Kanske jag kan be Helena om hjälp?).

Men nu är jag ju arbetssökande så kanske jag får lite extra tid, men för den som inte vet så går det åt väldigt mycket tid att söka jobb.

Jag startar så här, så får vi helt enkelt se var det tar vägen. :-)



RSS 2.0