Avstängd hjärna

Det är skönt att sova. När man sover behöver man inte tänka. Det passar mig alldeles ypperligt just nu.

Med tanke på död och sorg

När jag jobbade inom hemtjänsten hade jag sådan tur att jag aldrig behövde ta hand om någon som dött. Iallafall så berättade en av mina kollegor hur hon brukade göra när hon kom in till någon som dött. Det första hon gjorde var att öppna fönstret så att själen kunde flyga ut. Jag tycker det låter så oerhört vackert. Så enkelt och så vackert.

Jag öppnade dörren strax efter att Charlie somnat in, för att visa mina föräldrar att de kunde komma in. Jag tror att Charlies själ tog tillfället att flyga ut. ♥

Regnbågen

För några dagar sen sken solen samtidigt som det föll ett fint regn. Elvira och jag passade på att leta efter regnbågen, och där var den!! Två stycken till och med. Tänk att något så vackert kan finnas "bara av sig självt". Häftigt. På bilden ser det ut som den går ner i vårt växthus. Kanske finns det en skatt där? :o)


Regnbåge vid Pålstorp.

Smultron och klöver

Efter att jag hämtat Elvira hos dagmamman igår gick vi och plockade smultron. Elvira hittade även fina klöverblad som hon plockade till hästarna. Så efter att vi plockat klart våra smultron, var det bara att bege sig iväg till hästhagen. Vilket underbart väder sen! Härligt!! Ni passar väl på och njuter?!! Kanske lätt för mig att säga som igår också fick besked från Transportstyrelsen att jag börjar den 17 augusti! Den 17 augusti! Fattar ni! Vilken lång och härlig sommar jag får. Jag kan hinna sörja i lung och ro och bli hemmastadd i det nya huset innan det är dags att börja jobba. Det blev liksom som jag önskade mig, ledig under sommaren, men ha ett jobb att gå till när sommaren börjar närma sig slutet. Kunde inte bli bättre. TUR att det finns positiva saker här i livet också.

Smultron till oss och klöver till hästarna!

Ser ni den lilla pricken framför hästarna? Det är Elvira. :o)

Elvira hittade en stor "maskros" (läs fibbla). Det var inte så lätt att blåsa iväg fröna på den.



 


Sista bilderna på Charlie




Charlies sista vilplats. Blommorna och gräset plockade Elvira och jag tidigare på dagen. Charlie älskade att bli matad med gräs.


Elvira säger hejdå.


Kistan är nedlagd i graven och Elvira lägger på blommor.


Den färdiga graven. Här får han vila under en björk i vår nya trädgård. Den platta stenen hade jag tagit reda på för länge sen och nu kom den till användning. Jag ska skriva Charlies namn och årtal på.


REGNBÅGSBRON

Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.

När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.


Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då någon av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, ina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta. Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas.



Charlie, min Charlie

Idag har Charlie fått somna in. Igår var det tre veckor sedan jag fick åka in akut med honom och han fick börja med vattendrivande medicin. I tre veckor har jag njutit så av hans sällskap, kelat och skämt bort honom med den godaste maten. I förra veckan blev han väldigt dålig på tisdagskvällen, men ons-fre var han "pigg" och var ute och gick flera gånger om dagen. Men lördag och söndag har han varit riktigt dålig, bara pigg vid några korta tillfällen då han pratade, ville kela och äta mat. Så igår tog jag beslutet att han skulle få somna in.

Imorse ringde jag en veterinär i närheten som jag vet kan åka hem till folk. Hon bad mig återkomma vid 9 då hennes telefontid var slut, först då visste hon hur dagen skulle bli. Hon kunde iaf komma vid 10.30-11-tiden. Vilken väntan. Igår bad jag också min pappa att snickra ihop en låda till Charlie, som han skulle begravas i och vi hade bestämt att de skulle komma ner idag.

Själva avlivningen gick bra, väldigt lugnt. Han märkte inte av sprutan han fick in i njuren och nästan direkt la han sig ner och på någon minut var han medvetslös. Sen tog det lite tid innan hjärtat stannade helt. Henric o Elvira gick ett varv till hästarna när han avlivades, sen fick dom komma in och klappa och säga hejdå när han väl somnat in. Elvira tog det väldigt bra. Vi plockade blommor redan innan som vi la hos honom i lådan. Han fick även med sig sin favoritfilt som vi la över honom.

Min lilla prins, min Charlie - saknaden är redan enorm och det är svårt att fatta att han inte finns här hos oss längre. Det känns som han var en självsfrände, en sådan katt kommer jag aldrig få igen. Han är redan begraven och ligger i vår nya trädgård.

Charlie
26/8 1990 - 22/6 2009

Där satt den!

I eftermiddags fick jag äntligen beskedet jag väntat på. JAG FICK JOBBET!! Så tack alla som hållt era tummar, det gjorde visst susen. ;o) Så nu kan jag fortsätta att shoppa till nya huset. Tänk att jag gjorde så bra intryck att de valde lilla mig. Känns så coolt, en rejäl kick!!!

Onödigt vetande?

Häromdagen började jag läsa Kajsa Ingmarssons bok Lyckans hjul. Kände att det var dags för något mer upplyftande än Jenny Lexheds Det räcker inte med kärlek och Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. (Bra böcker, men eftersom jag är orolig för Challe så är jag ledsen ändå och dessa böcker gav mig ingen anledning att bli gladare).

Iallafall. Lyckans hjul utspelar sig i trakterna kring Linköping och i boken nämns ett telefonnummer, 0132-820 29. Ett 013-nummer med andra ord? Sökte på eniro och numret går till Linköpings universitet! :o)

Onödigt vetande?

Lite saker till nya huset

Fick sms idag att mitt paket från Ellos har kommit. Så vad kan då finnas i paketet? Jo, detta:




Matta till köket.

Hallmatta.


Bilderna är hämtade från www.ellos.se

Istället för den blommiga mattan hade jag velat ha den prickiga, men den hann bli slut i den färgen. :o( Hoppas att jag blir nöjd ändå!

Nyfriserad tjej

Idag har Elvira och jag varit till stan eftersom Elvira hade en klipptid. Hon blev så fin! Med plattång försvann lockarna och så fick hon lite sprayfärg i håret. Det rosa var slut så det fick bli orange istället. Och så får barnen en klubba efteråt eftersom dom varit så duktiga. ;o) Jag hade beställt klipptid till samma tjej som jag brukar klippa mig hos men det hade blivit någon felbokning så Elvira fick en annan tjej. Gick lika bra för det såklart! Mat käkade vi på McDonalds och vi gick en kortis på stan och Elvira fick en ny pruttlera; Minifis.

Imorgon ska vi på utflykt med dagmamman och i år bär det av till Kolmårdens djurpark. Fast vi bor så nära har vi bara varit där en gång tidigare. Men så är ju jag lite skeptisk till att hålla djur instängda, så för mig är det inte bara positivt. Men det finns ju många roliga lekparker också! Enligt SMHI blir det uppehåll och runt 16 grader varmt. Så det låter ju bra!

Idag var det ett par och tittade på huset där vi bor. Verkade trevliga, 30-40 årsåldern med en katt och två hästar. Skulle ju passa ypperligt eftersom det finns en obebodd ladugård också.

Fortfarande inget besked om jobbet.....


Ännu inget hört...

Går som på nålar här hemma och varje gång det ringer pirrar det i magen. Men hittills har det inte varit något samtal angående intervjun igår. De lovade att lämna besked den här veckan så jag får alltså snällt sitta och vänta till morgondagen... Puh.


Tidsfördriv

Den här roliga sidan har jag lekt med just nu. Jag gjorde min egen video som kommer att publiceras på YouTube. Spännande. ;o)
http://www.hm.com/se/faa#/faa2009/

Ett annat tidsfördriv jag här är att scrapping och då har gör jag kort. Ska försöka sälja dessa där min kära mor säljer sina smycken. För se hur det går. Man kan undra varför alla hobbys ska vara så dyra? Nåja, kul att pyssla med något iallafall och jag älskar att klippa och klistra!!


Senaste inköpet. Mycket mums finns det! :o)


Några av korten jag gjort.

Skönt att det är överstökat!

Nu har jag varit på anställningsintervjun, tog väl ungefär 2½ timme. Det började med att man skulle skriva ett fiktivt underlag till generaldirektören när han skulle hålla ett anförande för miljöutskottet. Det fick man pyssla med i 45 minuter innan "chefen" kom och hämtade mig. Då blev det intervju med honom och en kvinna från personalavdelningen. Usch, jobbigt. Jag minns inte mycket av det de berättade, men jag tror det är ganska så vanligt. :o) Sist men inte minst kom två kollegor upp som arbetar med miljö. Både två har jag varit i kontakt med genom mitt förra jobb på LFV. De hade inte så mycket frågor utan ville nog mer kolla upp om man skulle fungera i arbetsgruppen rent socialt.

Redan på fredag ger de besked! Vi var bara två som kallats till tjänsten. Jisses, vilken press. (Det fick jag reda på precis i början av intervjun). Så ni får fortsätta hålla tummarna ett tag till. :o)

Men oj så skönt att ha det avklarat, jag njuuuter.

Dagens Jag

Dags att sätta ner rumpan i trädgårdslandet och rensa bland ärtor och vitlök. Osså har jag varit och röstat till EU oxå, icke att förglömma. Det gjorde väl du också? :o)


Trädgårdskläder på!

Sveriges nationaldag

På Nationaldagen var Elvira och jag till Söderköping på lite nationaldagsfirande. Vi tog en fika och sedan satte vi oss på första bänk för att lyssna på musik och tal. Självklart var det kul att vifta med den svenska flaggan. :o)

Senare på dagen hälsade vi på hästarna igen och en av de tre kommer alltid och hälsar direkt. Knäckebröd och morot har vi med oss som mutor.





Kultserie

Råkade slå på TV6 i fredags kväll och fick se ett av de första avsnitten av "V" från 1986. Wow. Vilka minnen! Jag var 18 år då och älskade serien och följde den stenhårt. Kanske man ska titta på den igen... :o) Risken är väl att man blir besviken, kanske bättre att låta det leva i minnet?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article5319472.ab

Torsdag = städdag

Eftersom vi har fyra katter så behövs det verkligen städas en gång i veckan hos oss. Och då menar jag dammsugning och torka golv. Dammar tycker vi räcker att göra varannan (ibland var tredje) gång. Och eftersom det är torsdag idag så är det dags. Men jag har även varit duktig och rensat bland rödlöken och efter lunchen så var Elvira och jag och hälsade på hos hästarna som kom till hagen bredvid oss igår kväll. På vägen hem började dom mörka molnen komma fram igen och efter ett tag blev vi inmotade av regnet.

Just nu plaskar Elvira i badkaret och jag ska gå upp och dammsuga övervåningen. Trala laa...


Tio minuter senare kom regnet.

Första Dagens Jag

Har sett på flera bloggar att tjejerna (killar också?) tar kort på sig själva för att visa vad de har på sig för dagen. Så jag tänkte ta upp det i min blogg. Blir dock lite annorlunda eftersom jag inte rör mig inom samma märkesområden. :o) Hoppas någon kan tycka det är en kul grejj!

Så här såg jag ut igår!

Jeans: Crocker, typ 10 år gamla
Tröja: HM
Halsband: Eget
Örhängen: HM

Ny frilla iaf, men eftersom det bara är fixat med plattång så försvann det raka håret ganska så snabbt. Fast jag får väl skärpa mig och ta kortet när jag ska åka hemifrån och inte när jag kommit hem. Nu fattas ju jackan, skorna och väskan. ;o)


Dagens shopping

Igår var jag och klippte mig. Tyckte det var bäst att snygga till sig inför anställningsintervjun i nästa vecka. Och sen skulle jag hitta mig ett par nya mörka jeans så jag har något vettigt att ta på mig också. Men först gick jag in och köpte pocketböcker, köp 4 - betala för 3. Så nu är sommarläsningen räddad! Efter det strosade jag in på New Yorker och hittade ett coolt linne. Gillar verkligen den där korallfärgen! Sen var det dags att käka lunch. Blev en sallad på Paus.

Efter mycket om och men började jag närma mig mitt mål att hitta ett par jeans. Har köpt sköna jenas på Lindex förut så jag hoppades hitta ett par även den här gången. Jodå! Så det bidde ett par! Men jisses vad tiden springer iväg när man strosar runt på stan! Sen var det dags att ge sig iväg mot veckohandlingen av mat. Ut till Ingelsta och Maxi. Och då gick jag en tur i butikerna där också. Har sett så fina sandaler på Din sko, men nädå, de passade ju inte fast det fanns i storlek 36. (Jag har nämligen så "tunna" fötter att de åker för långt fram vilket innebär att jag kan vifta med tårna framför sulan = inte snygg!). Så där sparade jag ju lite pengar! :-)

Sen fick Elvira ett par jeans då hon snart växt ur dom hon har på längden. Hon fick även ett linne, allt inhandlat på H&M. Och det bidde ju gratis för jag hade bonuscheckar som täckte allt. Jag fick tom 38:- tillbaka + att jag har en bonuscheck kvar. (Och alla vet ju vad det innebär att man fått bonuschecker. Just det - att man är en väldigt flitig kund. Bor man på landet kan ett av nöjena vara att beställa kläder på Internet...)



 

Tid att njuta


På väg till vårt nya hem

Söndagen den 19 juli flyttar vi till vårt hus! På måndagen skriver vi på köpebrevet. Lite bakvänd ordning, men grannarna (säljarna) tycker att det är ok!

Än har vi inte börjat packa, men jag antar att det är dags att börja när vi passerat midsommar.


I rummet högst upp till vänster ska jag sova gott!

Mors dag

Eftersom jag fick en cykelhjälm i veckan så fick den räknas som Morsdagspresent. Från Elvira fick jag en liten bukett med smörblommor. Så här gick det till:


Elvira kommer in genom dörren,
"-Jag plockade dom gula blommorna i gräsmatten så att inte pappa körde över dom med gräsklipparen"
"-Så bra", sa jag, "då kan jag få dom i morsdagspresent."


Så fick jag den lilla buketten och då sa jag
"-Nu kan du få säga grattis på Mors dag"
"-Grattis på Mors dag" sa Elvira. :-)

Senare på dagen var vi på medeltidsmarknad och riddarspel vid Ekenäs slott!







På besök hos mormor och morfar

I lördags besökte vi mormor och morfar i Nyköping. Morfar skulle spela dragspel vid Frälsningsarméns sommarhem som ligger intill Östersjön. Det var jättefint väder så Elvira passade på att ta årets första dopp! Visserligen bara fötterna, men hon halkade på klippan så hon blötte ner sig upp till magen ialla fall. :-)

En härlig dag att minnas!


RSS 2.0