Fötterna på jorden - tack!

Nyss hemkomna från en heldag på Grönan har jag fått ännu en bekräftelse på att jag trivs bäst med båda fötterna på jorden. Tidigare har jag kunnat åka iaf följande attraktioner på Grönan;

- Veteranbilarna
- Spöktåget (Blå Tåget)
- Radiobilarna

Nu kan jag inte längre åka Spöktåget, eller Blå Tåget som det egentligen heter. Det gick ju jättefort och ryckte hit och dit så jag blev illamående! Jag fick blunda och önskade att vi snart var ute, vilket vi också var visade det sig. Veteranbilarna gick bra, men jag har ännu inte provat radiobilarna eftersom Elvira är för kort än så länge. Men när hon växt till sig ska jag prova på det igen och jag hoppas, hoppas, att det åtminstone finns TVÅ saker som jag fortfarande kan åka på Grönan.

Elvira däremot är jättetuff. Hon vill åka allt (ja utom spöktåget som hon tyckte var läskigt - hon blundade). Det här hann hon med under dagen;

- Djurkarusellen, 3 gånger
- Nyckelpigan, 1 gång
- Flygande elefanterna, 1 gång
- Tekopparna, 2 gånger
- Lyktan, 1 gång
- Rock Jet, 2 gånger
- Blå tåget, 1 gång
- Barnradiobilarna, 1 gång
- Tivolitrucken, 1 gång
- Veteranbilarna, 1 gång

Hon hade gärna åkt Vilda musen också men det var för tillfället stängd. Sen skulle hon nog gärna ha åkt Kvasten också, eftersom hon hade rätt längd, men där sa jag nej. Jag tycker den är lite väl häftig. Kanske nästa år...? Men snacka om lycklig tjej! Hon bara satt och log den mesta av tiden när hon åkte!! Helt underbart att se!

Henric provade på Tele2 Insane. Elvira och jag stod och kollade för att se när han skulle åka och fick titta så många gånger (det var kötid på ca 45-60 min) så jag blev åksjuk!! Jo det är säkert! Jisses så dåligt jag mådde. Så när Henric äntligen åkte kunde jag inte längre titta.

Jag är helt slut. Ska bli skönt med en natts sömn! :o) Gonatt!

Installerade

Har varit lite tyst på min blogg den senaste veckan eftersom jag haft fullt upp med flytten. Men sedan 1½ vecka är vi på plats i det nya huset. Sover gott och trivs bra! Rudolf och Morris har vi fått hämta vid gamla huset vid fyra tillfällen. Målet var att ha alla katter inne i några dygn innan de fick gå ut, så att de skulle veta att det här var det nya hemmet. Visst. Rudde höll oss vakna första natten mellan 02 och 04, sen gav vi upp och släppte ut honom! Han gick runt, runt i huset och skrek. Var tyst i fem minuter och så började han om igen. Puh. Sånt står man inte ut med i längden. Men nu verkar alla ha lärt sig att det är det nya hemmet!

En praktisk grejj med det nya huset är att det finns kattlucka. På förra stället hade vi en mer "manuell" lucka, dvs det var en lucka som öppnades med ett litet handtag. Antingen helöppen eller helstängd med andra ord. Den var nästan alltid helstängd eftersom katterna drog in sina byten. Och blev det någon ändring här? Nädå. Två nätter har vi blivit väckta av att katterna vill ge oss presenter. Och alldeles nyss tog Rudde in en levande råtta. Den åkte levande ut också. Katten med.

Men annars flyter det på. Igår fick vi TVn att fungera. Vilken fest! Vi kunde ju se Allsång på Skansen. ;o)

Imorgon ska vi göra vår enda riktiga semesterutflykt och det blir till Gröna Lund! Elvira ser så fram emot att få åka alla dessa roliga attraktioner. Själv tänker jag sträcka mig till Blå Tåget och radiobilarna, på sin höjd.

Nattgäst

Elvira frågade om inte granntjejen Freja kunde komma och leka efter simskolan. Efter några timmars lekande kom frågan om inte Freja kunde få sova över här en sista gång innan vi flyttar? Vem kan motstå en sån fråga? ;o) Så nu ligger dom och sover dom små liven. Men det tog ett tag för dom att somna, men jag kommer ju själv ihåg hur det var när man sov med en kompis. Fast jag var väl några år äldre iaf.... Än så länge har inte Elvira sovit borta, men det kommer väl snart det också kan jag tänka. Stora tjejen! :oI

Facebook

Igår gjorde jag något som jag hade bestämt att jag inte skulle göra. Jag gick med i Facebook..... Så där blev jag sittandes i flera timmar för att förstå mig på funktionerna och leta vänner.

Annars har vi sovit gott inatt. Elvira och jag sov ända till klockan 9 då Henric ringde och berättade att det var dags att ställa sig i startfållan och stänga av mobilen. Idag kommer mormor och morfar på besök. Blev inget roligt besök sist då det var dagen Charlie avlivades. Idag ska nog mormor gräva upp lite blommor härifrån. Det gjorde jag igår, men har ändå några plantor kvar som jag vill ta med mig.


Så här vacker var Charlie för mindre än ett år sen (20081006).

Nycklar

Igår var vi ett varv till nya huset och kikade runt för att bestämma lite hur och var möblerna ska stå. Det kändes annorlunda och mer på riktigt nu när många av rummen började blir tomma! Vi fick även med oss två av husnycklarna!! Känns lite skumt. Grannarna gör den stora sista flytten idag, flyttstäd är på fredag och på söndag nästa vecka går vårt flyttlass. Förresten så körde vi vårt första flytttlass igår då vi ställde in våra nya trädgårdsmöbler (fortfarande packeterade i kartonger) i gäststugan. :o)

Osså är möblerna till vardagsrummet beställda. Matsalsbordet och stolarna kommer strax efter inflytten, men soffan dröjer till v 34. Men vad gör väl det! Nu är det klart iaf, härligt!!


Här på altanen ska våra nya trädgårdsmöbler stå! (möblerna på bilden är säljarens)


Snart, snart är det vårt! :o)

Nära och kära

Igår åkte Elvira och jag till Nyköping för att hälsa på mormor och morfar och sova över en natt. Hade det varit fint väder och läge för lite utflykter hade vi nog stannat två nätter, men nu när det mest blev innesittarväder åkte vi hem idag.

Ibland får man sig en tankeställare när det gäller vänner som man inte träffat på länge. Jag tänker ofta att "jag hinner träffa den personen någon annan gång". Men tänk om den gången aldrig kommer? Tänk om personen ifråga, som betytt mycket för dig under en period i livet faktiskt blir sjuk och dör och det blir försent att träffas? Så idag äntligen, tog jag tag och hälsade på några av dessa personer som betytt mycket för mig under flera år då jag bodde själv. Vilken härlig känsla att träffas och jag förstår inte varför jag dragit ut på mötet. Det kändes som det var igår vi träffades men det är 9 år sedan jag flyttade därifrån och säkert 8 år sedan vi träffades. Tyvärr glömde jag att ta några kort vid vårt möte.

Min pappa hittade en ekplanta i trädgården och samma dag som Elvira föddes planterade han eken på ett bättre ställe. Han kallar den för Elviras.
 

Elviras ek omgiven av lupiner.

Dagens utflykt

Idag har vi varit till Ulfåsa Möbler och tittat på nya trädgårdsmöbler till vår fina altan, vid vårt nya hus! :o) På vägen hem stannade vi till vid Bergs slussar, badade och tittade på slussning, som sig bör vid ett sånt ställe.


Möbelgruppen vi fastnat för fast med svarta ben. Bilden är hämtad från www.ulfasa.se

Klättertjej

Vi har fått en klättertjej i familjen! Elvira har ställt ut två av sina pallar från lekstugan under två av fruktträden i trädgården. Och hon klättar högt också! Tuff tjej! Hon måste brås på sin mor för jag gillade också att klättra i träd när jag var liten! :o)


In action!

Trädgårdskärlek


Hittade det här hjärtformade pionbladet idag i trädgården.

Utsikt från ett fönster

Kvällarna är så vackra just nu och igår kväll försökte jag fånga det vackra på bild. Men eftersom jag inte hade orken att rigga upp ett stativ så blev månen lite suddig (och mer än så ser jag nu). Utsikten är från vårt sovrumsfönster och ni ser väl den vackra dimman som rullat in över gärdet? Ni vet väl förresten att det är älvorna som dansar.


Sista dagen hos dagmamman

Igår var Elviras sista dag hos dagmamman. Hon började där i februari 2006 så hon har varit hos henne i några år. Jag har aldrig ångrat det valet och jag är så oerhört tacksam att Elvira fick just Inger som sin dagmamma. Men nu är Elvira redo för att flytta upp till dagiset i skolan och bli en litet Smultron. :o) Fler kompisar, äldre barn som går på skolan, killar att busa med. Ja, det ska bli kul tycker Elvira!

Vi bjöd Inger på tårta och en fin vit hortensia som jag hoppas ska trivas lika bra i hennes trädgård som Elvira gjort!


Elvira skivar jordgubbar till tårtan


Det färdiga resultatet! God var den också! :o)


Kortet jag gjorde till Inger.

Gamla nyheter

När jag packade ner en massa saker från vitrinskåpet i förra veckan snubblade jag över den här bilden i vår lokaltidning.  Hoppla! Någon som känner igen dessa från Bonde söker fru?

Nu är dom iaf använda som packningsmaterial och får följa med till vårt nya hus.


Bondebröllop

Min läshörna

Jag tycker att det hör till att läsa på sommaren och då har jag hittat en alldeles utmärkt plats att sitta och läsa på! Efter 12-tiden blir det lite för mycket sol, men innan dess och senare på dagen är det helt underbart där. Blir inte du också lite lässugen när du ser bilden? :o)

När bilden togs läste jag Mias hemlighet av Maria Eriksson, men nu är det Camilla Läckbergs Sjöjungfrun som står för underhållningen.

Häromdagen var jag hos grannen och lånade med mig en hel liten kasse med böcker. Så när Sjöjungfrun är utläst är det bara att välja ut en ny härlig bok. Mumsigt. (Smart att bära hem fler saker när vi ska flytta snart....).


Verandaläsning!

RSS 2.0